V Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava je kar nekaj kolesarskih navdušencev. Nekateri samo spremljamo in navijamo za naše slovenske kolesarske šampione, drugi pa se resnih kolesarskih podvigov lotijo tudi sami. Eden takšnih je bil naš jesenski vzpon na Sveto Goro.

Letošnje poletje smo v Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava (VDC) med drugimi športnimi aktivnostmi tudi veliko kolesarili. Vrhunec sezone pa je bil naš vzpon na Sveto Goro. V sredo 27.9. se je družba treh naših športnikov na kolesih ob spremstvu zaposlenih odpeljala izpred enote VDC v Ajdovščini proti Novi Gorici. Preden smo »zagrizli« v svetogorski klanec, nas je v Kromberku pričakala ga. Lidija, sestra našega varovanca Štefana. Njeno prisrčno presenečenje vzpodbude ter okrepčilo, ki nam ga je pripravila, so nas še dodatno »podžgali«, da smo lažje poganjali pedala. Kot resna kolesarska ekipa smo tudi mi imeli spremljevalno vozilo in podporno ekipo. Po osvojenem cilju smo se tako skupaj z našim kombijem odpeljali v Ajdovščino.

Ker nabiranje kondicije zahteva redne treninge si tudi po tem vzponu nismo dali miru. V petek 6. oktobra smo organizirali kolesarski izlet na Vrtovče in zagotovo letos na kolesih nismo sedeli zadnjič. Vsak dosežen vzpon nam da nov zagon in višje cilje. Prav posebnega smo si zadali za prihodnje leto: po zmagovalni poti našega kolesarskega asa Primoža Rogliča, od Trbiža do Svetih Višarij.