V Varstveno delovnem centru  Ajdovščina – Vipava (VDC) smo se odzvali vabilu dijakov Srednje Šole Veno Pilon Ajdovščina in v okviru njihovega projektnega dne smo skupaj preživeli živahno in srčno sredino popotovanje.

Dijaki Srednje Šole Veno Pilon Ajdovščina (SŠ) letošnji projektni dan poimenovali Človek človeku srčni sopotnik. V VDC Ajdovščina – Vipava smo se z veseljem odzvali na njihovo povabilo k sodelovanju. V sredo, 22.11.2023 so se varovanci in dijaki družili v dveh skupinah. Naredili smo neke vrste »izmenjavo«. Nekaj varovancev je šlo v goste na srednjo šolo, nekaj dijakov pa je prišlo na obisk v našo enoto v Ajdovščini.

Prva »ekipa« je v telovadnici srednje šole tekmovala v športnih igrah. Dijaki so varovance pričakali s pisano paleto rekvizitov (žoge, obroči, pink pong žogice, blazine, baloni,…) ter zanje pripravili domiselne tekmovalne igre. Kljub nekaterim gibalnim oviram smo izzive premagali in se ob tem izjemno zabavali. Sočasno pa je bilo živahno tudi v prostorih VDCja. Druga skupina dijakov je varovancem prebirala zgodbe, pripravila kamišibaj predstavo, igrala na kitaro in harmoniko ter pričarala nadvse prijetno uro. Tudi varovanci so dijakom pokazali kaj vse zmorejo in znajo. Skupaj smo zapeli in zaplesali.

Dijaki in njihovi mentorji so nas presenetili s svojo odprtostjo in prisrčnostjo ter nas navdušili s preprostim programom, ki pa nosi močno sporočilo in povezovalno noto. Projektni dan je dosegel svoj namen. Podarili smo si čas in drug drugemu polepšali dan.