V petek, 8.12.2023, smo v Varstveno delovnem centru Ajdovščina-Vipava (VDC) odprli svoja vrata lokalni in širši skupnosti, ponujajoč vpogled v naše delovanje na področju socialnega varstva odraslih oseb z motnjami v duševnem in telesnem razvoju.

 

Obiskovalci so lahko spoznali raznolikost dejavnosti, ki potekajo v VDC-ju, tako v okviru storitve Vodenje, varstvo in zaposlitev pod posebnimi pogoji kot v okviru programa institucionalnega varstva odraslih. Razveselili smo se otrok iz kar štirih skupin Vrtca Ajdovščina – enota Vipava ter osnovnošolcev iz OŠ Draga Bajca VIpava. Obiskali so nas »VDCjevski« prijatelji iz Nove Gorice (enota Solkan) ter Postojne in Cerknice. Utrip življenja v naši skupnosti so začutili tudi številni posamezni obiskovalci iz različnih ustanov, prostovoljci, sosedje, znanci in drugi naši podporniki.

Skupaj smo ustvarjali novoletne okraske in voščilnice. Prijatelji iz VDC Postojna – enota Cerknica so nas presenetili z zvoki harmonike. Zadišalo je po domačih piškotih, s fotografijami smo obujali spomine na praznovanje 20. obletnice naše enote v Vipavi in delali tudi načrte za prihodnja sodelovanja in povezovanja.

Dogodek, s katerim smo odprli tako naša vrata kot misli in srca, nas je z lokalno skupnostjo še tesneje povezal. Kar je pomemben prispevek k razvoju bolj vključujoče družbe, ki spoštuje in ceni vse svoje člane. Dan smo zaključili s hvaležnostjo do vseh, ki so se druženja udeležili in nam dali še dodatno spodbudo za naše prihodnje delovanje.