Adventni čas je obdobje, ko se skupnosti še tesneje povežejo in ustvarijo toplino ter prijetno vzdušje. V Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava (VDC) se v tem mesecu dnevno srečujemo ob adventnem koledarju. Rdeča nit letošnjih druženj so zgodbe iz knjige Božične zgodbe za 24 lepih večerov.

V letošnjem decembru se v enoti VDC v Ajdovščini, vsak dan malo po 9. uri, skupina varovancev skupaj z mentorico Katarino zbere v čarobno okrašenem večnamenskem prostoru. Vsak dan razmišljamo o eni izmed zgodb iz knjige Božične zgodbe za 24 lepih večerov. Ob posameznih zgodbah se pogovarjamo o ljubezni, dobroti, pomoči drugim,… »Mimo grede« si podelimo svoje težke trenutke in se razbremenimo slabih misli. Pogovor in glasna razmišljanja so most med nami, ki povežejo različne lepe in zanimive izkušnje in zgodbe v enotno harmonijo. Ob koncu vsakega srečanja se obdarimo še z manjšo pozornostjo oz. darilcem ali sladkim priboljškom, ki se navezuje na prebrano zgodbo.

Druženja ob Adventnem koledarju nas bogatijo, utrjujejo povezanost naše skupnosti ter krepijo medsebojno spoštovanje. Za nas je to ne samo priložnost za ustvarjanje lepih spominov, ampak tudi simbol enotnosti in radosti, ki ju prinaša praznični čas.