V Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava smo dobrodelnih akcij za naše delovanje izjemno hvaležni. S podarjenimi sredstvi varovancem omogočimo različne nadstandardne aktivnosti in doživetja, ki jih sicer ne bi izkusili. V ta namen bomo usmerili tudi sredstva od prodanih kart za dobrodelni božični koncert, ki ga organizira ajdovska glasbena zasedba Odprava zelenega zmaja. Na svojo dobrodelno noto bodo zaigrali v petek, 22.12.2023, v Bar Hiša Mladih.

V Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava smo se v prvi polovici decembra razveselili klica glasbenikov iz ajdovskega »banda« Odprava zelenega zmaja. Z novico, da bodo sredstva od prodanih kart za njihov že 6. dobrodelni koncert, letos namenili prav našemu VDCju. Prekaljeni »punk-rockerji«, ki slovensko glasbo ohranjajo na svojevrsten način, bodo svojo srčnost, posluh za potrebe drugih in skrb za lokalno skupnost izkazali v petek 22.12.2023 zvečer, z bučnim božičnim koncertom v Palah (Bar Hiša Mladih).

V VDCju z vsemi storitvami spodbujamo samostojnost, socialno vključevanje v družbeno okolje, ustvarjalnost ter tudi delovno aktivno življenje naših varovancev – odraslih oseb z motnjo v duševnem ali telesnem razvoju. Gradimo prostor povezanosti, v katerem vsak uporabnik po svojih zmožnostih sodeluje, se uči, izraža in uresničuje želje ter soodloča. Predvsem pa se počuti pomemben in vreden. Poleg standardnih storitev izvajamo letovanja in številne druge nadstandardne dejavnosti. Prav s pomočjo donacij, kot so sredstva iz »dobrodelne Odprave zelenega zmaja«, omogočamo čim večjemu številu varovancev doživetja in aktivnosti, ki jih sicer ne bi mogli izkusiti.