V Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava smo se v začetku jeseni odzvali na pobudo Srednje Šole Veno Pilon Ajdovščina ter se priključili programu »Calciosocialle« oz. »socialni nogomet«. V torek, 19. decembra smo se na šoli udeležili zaključne prireditve, n akateri smo obudili spomine na jesenske turnirje socialnega nogometa.

 Sredi septembra si je skupina kar 10-ih uporabnikov Varstveno delovnega centra Ajdovščina – Vipava nadela športno opravo in se z navdušenjem udeležila uvodnega srečanja in treninga v okviru projekta »Calciosociale«. Gre za program spodbujanja socialne vključenosti skozi šport, h kateremu nas je povabila Srednja Šola Veno Pilon Ajdovščina. V torek, 19. decembra pa smo se predstavniki sodelujočih organizacij v projektu ponovno srečali na zaključni prireditvi, na kateri smo obujali spomine na jesenska srečanja, bistvo katerih so bili turnirji socialnega nogometa ter delavnice povezane z družbeno odgovornimi vsebinami. Srečevali smo se z učenci Osnovne šole Šturje, Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina, Walfdorske šole ter varovanci Vzgojnega zavoda Planina. Glede na sproščeno in prijateljsko vzdušje na vseh srečanjih, tudi zaključnem, ocenjujemo, da je projekt dosegel svoj namen.

Na zaključni prireditvi smo si ogledali foto in video material, ki je na srečanjih nastal ter izpostavili kvalitete, ki smo jim poleg zadetih golov na srečanjih sledili. Vzeli smo si tudi za čas za klepet z novimi nogometnimi prijatelji ter snovali načrte za prihodnje leto.