V sredo, 20. decembra 2023 je bilo v vseh enotah VDCja čarobno vzdušje od jutra do večera. Dopoldan smo se v enotah dnevnega programa v Vipavi in Ajdovščini s smehom, glasbo in igrami poslavljali od iztekajočega leta 2023. V bivalni enoti pa sta našo prednovoletno zabavo s praznično tombolo popestrili naši prijateljici Blanka in Vida.

Leto 2023 nam je prineslo veliko novih doživetij, izkušenj, poznanstev in prijateljstev. S hvaležnostjo smo se od njega poslavljali v sredo, 20. decembra 2023. V enoti dnevnega programa v Vipavi smo se sproščeno in nasmejano zabavali z domiselnimi igrami, ki so jih pripravili zaposleni. V posebnem kotičku za fotografiranje so nastale hudomušne fotografije, ki nas bodo še dolgo spominjale, kako smo se ne samo na ta dan, ampak skozi vse iztekajoče leto imeli skupaj »fajn«. V enoti Ajdovščina je zadišalo po picah. Zabaven program, ki ga je vodila naša varovanka Danijela, pa je glasbeno popestril harmonikar Benjamin Škrab. Za posebno presenečenje so v obeh enota poskrbeli Božički. Ti se k nam niso spustili po dimniku, ampak so se pripeljali na motorjih in s starodobnimi avtomobili.

V bivalni enoti v Vipavi sta nam ob božičnem drevesu in jaslicah naši prostovoljki in prijateljici, Vida Trošt in Blanka Krapež, pripravili čarobno popoldne s praznično tombolo. Zapeli smo ob zvokih kitare in svoja srca odprli za praznično veselje.

Ta nepozaben dan pred uradnim začetkom zime je bil poln plesa, zabave, topline, hvaležnosti in isker v očeh. Bil je prežet s spoznanjem, kako malo je treba za veselje v duši in mir v srcu.