Včasih en sam nasmeh pove več kot tisoč besed. V Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava je ob koncu prvega tedna leta 2024 nasmehov nešteto. S hvaležnostjo in veseljem v srcu smo včeraj prejeli informacijo članov ajdovske glasbene zasedbe Odprava zelenega zmaja, da so za naš zavod na božičnem dobrodelnem koncertu zbrali 1000 EUR. S podarjenimi sredstvi bomo varovancem lahko lažje omogočili letovanja in druge aktivnosti in doživetja, ki jih sicer ne bi izkusili.

V Varstveno delovnem centru Ajdovščina – Vipava (VDC) z različnimi dejavnostmi spodbujamo samostojnost, socialno vključevanje, ustvarjalnost in delovno aktivno življenje odraslih oseb z motnjo v duševnem in telesnem razvoju. Gradimo prostor povezanosti, v katerem vsak posameznik po svojih zmožnostih sodeluje, se uči, izraža in uresničuje želje ter soodloča. Poleg standardnih storitev organiziramo letovanja in številne druge nadstandardne aktivnosti, da varovancem omogočimo doživetja, ki bi jih sicer težje izkusili. V ta namen bomo usmerili tudi sredstva od prodanih kart za dobrodelni božični koncert, ki ga je v petek 22.12.2023 v Bar Hiša Mladih organizirala ajdovska glasbena zasedba Odprava zelenega zmaja. Na prvi četrtek leta 2024 so nas člani zasedbe razveselili z informacijo, da so s svojo dobrodelno noto na božičnem koncertu, ki so ga organizirali že 6. leto zapored, za nas zbrali kar 1000 EUR.

Predbožični petek v Palah je bil nabit s pozitivno energijo in srčnostjo. Prekaljeni »punk rokerji« iz glasbene zasedbe Odprava zelenega zmaja so s skupaj s svojimi gosti (člani skupin Twoja Mama, Tambura team, Jet Black Diamonds in drugimi glasbenimi ustvarjalci) pripravili večer dobre »retro« glasbe. Dokazali so, kako lahko majhne geste posameznikov, ki se povežejo skupaj, ustvarijo velika dejanja za dobro skupnosti.

V VDCju verjamemo, da darovati ne pomeni le nakloniti materialnih sredstev. Ampak podariti del sebe in izboljšati svet. Odprava zelenega zmaja je s posluhom za potrebe drugih in ob podpori velikega števila srčnih obiskovalcev koncerta, v VDCjev mali, a hkrati Veliki svet prinesla ne samo sredstva za izboljšanje kvalitete bivanja naših varovancev, ampak tudi veliko sonca in nasmehov.