Od ponedeljka 8.1. do petka 12.1.2024 se je skupina varovancev Varstveno delovnega centra Ajdovščina – Vipava udeležila tradicionalnega zimovanja Toplina snega. Spoznavali so bogato paleto aktivnih doživetij, ki jih ponuja Kranjska Gora z okolico, se družili in učili samostojnosti izven vsakodnevnega vrveža.

V Varstveno delovnem centru Ajdovščina Vipava smo drugi teden januarja organizirali že tradicionalno zimovanje, ki smo ga pomenljivo poimenovali Toplina snega. Zadnja leta program izvajamo v osrčju Kranjske gore. Od ponedeljka 8.1. do petka 12.1.2024 je počitniški dom (Zveze Glihih in naglušnih Slovenije), ki se nahaja v samem središču Kranjske Gore, postal pravi dom za deset varovancev in njihove spremljevalce.

Turistično ter zimsko-športno središče je pravi raj za naše varovance, ki uživajo v aktivnostih na snegu. Čeprav zima letos še ni pokazala vseh svojih zob, so bile temperature nizke, sneg na smučišču pa dovolj dobro pripravljen, da je omogočal dobro smuko. Vsako dopoldne se je »smučarska ekipa« podala na bele strmine, preostali varovanci pa so se udeležili teka na smučeh, se podali na dolg sprehod ali krpljanje.

V počitniškem domu je vladalo sproščeno in domačno vzdušje. Zaposleni, ki so varovance spremljali so skrbeli, da je v času kosila in večerje odlično zadišalo. Ni manjkalo niti sladkih presenečenj. Varovanci so pomagali po svojih močeh, se vključevali v gospodinjska opravila in skrbeli, da je bil že zgodaj zjutraj na mizi svež kruh iz bližnje trgovine.

Po tednu smučanja, teka na smučeh, uživanja v zimskih radostih ter učenja samostojnosti izven vsakodnevnega vrveža, so se varovanci domov vrnili bogatejši. Z novimi izkušnjami in lepimi spomini – mrzlih lic, a s toplino v srcu.