V Kranjski gori so bile med 31. januarjem  in 1. februarjem 2024 organizirane 17. Zimske državne igre Specialne olimpijade Slovenije. V boj za odličja smo poslali tudi športnike iz našega VDC . Več kot upravičili so svoj nastop.

Dva dni je bila Kranjska Gora gostiteljica športnikov Specialne olimpijade iz cele Slovenije, ki so se udeležili 17. ZIMSKIH IGER SOS. Gorenjska regija, organizator iger, je za maskoto iger izbrala simpatičnega Kekca.

Mi smo se na igre odpravili z ekipo 8-ih tekmovalcev: Klemen, Stjepan, Katja, Ema, Janez, Uroš in oba Mateja. Prvi dan je bil namenjen treningom in kvalifikacijskim tekmam, zvečer pa smo se skupaj zbrali na slovesni otvoritvi. Drugi dan iger so bila na vrsti tekmovanja. Naši varovanci so se pomerili v teku na smučeh in v alpskem smučanju. Dobri rezultati, ki so plod zagnanega treniranja, niso izostali. Zlato, srebro, bron – vse odtenke medalj smo osvojili in še nekaj odličnih rezultatov. Čestitke prav vsem športnikom! Podeljevalci medalj so bili sami nekdaj zelo uspešni športniki: Jure Košir, Urša Bogataj, Iztok Čop… – in so krasen zgled, kaj lahko športnik z veliko volje, truda in odrekanj doseže.

»PUSTITE MI ZMAGATI, ČE PA NE MOREM ZMAGATI, NAJ BOM POGUMEN V SVOJEM POSKUSU«, je slogan Specialne olimpijade. Niso pomembne le medalje in dokazovanje moči, pač pa bogata in kakovostna vpletenost v širše okolje preko športnih aktivnosti. In take igre nam zmeraj znova dajo nov zagon, da z veseljem in navdušenjem treniramo še naprej.