Že na pustno nedeljo smo si deževno vreme popestrili z veselim rajanjem, sončni torek pa je okorajžil tudi tiste manj zagnane. Pust mastnih ust, igriv in norčav.

Priprave so potekale že cel mesec prej, od prve ideje do končne izdelave naših kostumov. Risali smo, barvali, izrezovali, šivali, lepili, vezali…

V bivalni enoti smo se našemili že čez vikend. Dež ni pokvaril pustnega veselja klovnu, smrkcem, miškam, princeskam, pikapolonici… Posladkali smo se s slastnimi krofi, smeha in dobre volje ni manjkalo. V torek smo se v enoti Vipava našemili v simpatične pomladne rožice in si pripravili razigrano pustovanje. V Ajdovski enoti smo si navezali rdeče srčke in se odpravili po mestu – obiskali smo Upravno enoto, Zdravstveni dom, Lavričevo knjižnico, potem pa se sprehodili po mestu, kjer je kar mrgolelo našemljenih otrok iz vrtcev in šol. Iz Bivalne enote smo se popoldan zapeljali v Ajdovščino in se pridružili gruči razposajenih pustnih šem na Lavričevem trgu.

Nismo imeli namena odganjati zime, ki je bila letos še preveč kratka, a pust je pač pust, samo enkrat v letu. Lepo smo ga preživeli.