Na običajno zadnji, letos pa predzadnji dan februarja je skupina varovancev iz VDC-ja obiskala družinsko podjetje Škrlj v Batujah. Ogledali so si njihove proizvodne prostore in nekateri se celo preizkusili v varjenju.

V VDCju že več let izvajamo program Dar časa. Program izhaja iz ideje, da posamezni izvajalci okolja varovancem darujejo svoj čas in v njem predstavijo zanimive teme, ideje, razmišljanja, poklice, hobije. Namen programa je socialna integracija iz okolja v naš zavod in obratno ter pridobivanje novih znanj iz različnih področij. Včasih se čas podarja v naših enotah, drugič se odpravimo »na teren«. In tako je bilo tudi v sredo 28.2.2024 dopoldan, ko smo obiskali podjetje Šrklj d.o.o. v Batujah.

V podjetju Škrlj, ki je zraslo na trdnih temeljih bogate družinske tradicije in je danes prepoznavno evropsko podjetje z uveljavljenimi mednarodnimi trgi, so nas gostoljubno sprejeli. Skupina varovancev iz enote Ajdovščina si je ogledala proizvodne prostore, nekateri so se celo preizkusili v varjenju. Seznanili so se s kratko zgodovino podjetja, katerega začetki segajo v leto 1967, ko je bila ustanovljena zasebna obrtna delavnica. Njena osnovna dejavnost je bila proizvodnja izdelkov in strojev za uporabo v kmetijstvu. V 80. letih  je podjetje prešlo na proizvodnjo opreme iz nerjavnega jekla, pretežno za uporabo v vinarstvu. Škrljevi so izdelke načrtovali na podlagi lastnih vinarskih izkušenj, jih preizkušali, dopolnjevali in sledili novim trendom.

Poleg kakovosti in inovativnosti podjetje odlikuje tudi gostoljubje in odprtost za skupnost. Mi smo nedvomno to izkusili ob obisku, ki nam je prinesel nova znanja in neprecenljivo izkušnjo.

Hvala vam, družina Šrklj – mi z veseljem še pridemo.

In vsem, ki bi nam radi predstavili svoje podjetje, obrt, hobi, talent, potopisno predavanje ali nam na kak drug način podarili svoj čas, se bomo v VDCju z veseljem odzvali.