Ko srečamo nekoga, ki razume koliko nam delo pomeni ter nam da priložnost, da se preko dela vključujemo v skupnost. Takrat smo posebej srečni. Tako smo se srečali z Bojano Cuk iz Kampa Tura. V sredo, 10. aprila smo združili moči v naši prvi skupni delovni akciji. Prvi zato, ker je to le začetek našega, upamo da dolgega sodelovanja.

Na sicer oblačno, a za prvo polovico aprila še vedno zelo toplo sredo, je skupina varovancev iz ajdovske enote VDC Ajdovščina – Vipava,  zavihala rokave skupaj z gospo Bojano Curk iz Kampa Tura in se podala na prvo skupno delovno akcijo. Čez zimo se je nabralo veliko vej, toplo spomladansko vreme je poskrbelo, da je trava močno zrastla, neurja so nanesla kamne,…  Prijeli smo za metle, samokolnico, kosilnico in druge delovne pripomočke in začeli z urejanjem okolice.

Veseli smo, da je prva delovna akcija uspela v tako lepem sožitju in vzdušju. In nikakor ni bila zadnja. Veseli smo, da je ga. Bojana imela posluh za našo pobudo za skupno sodelovanje, ki združuje veselje do dela, preživljanja časa v naravi in vključenost v skupnost.

Sezona kampiranja se hitro bliža, mi pa bomo ponosno pomagali še naprej skrbeti, da bo Kamp Tura »kot iz škatlice« in se bodo tuji in domači gostje vanj z veseljem vračali.