Kar 14 varovancev VDC Ajdovščina – Vipava se je v četrtek 11. aprila udeležilo tekmovanja v regijskih igrah MATP, ki jih je letos gostil CIRIUS Vipava. Na tekmovanju v športni dvorani Vojašnice v Vipavi se je pomerilo 6 ekip v petih različnih poligonih.

Vsako leto se v mesecu aprilu odvijajo MATP regijske igre. MATP (Motor Activities Program) poteka v okviru Specialne Olimpiade Slovenije. Namenjen je športnikom z najtežjimi motnjami in omogoča številne prilagoditve, prek katerih so lahko vsi športniki uspešni v svoji izvedbi. Letošnje igre je za primorsko notranjsko regijo gostil CIRIUS Vipava. V četrtek 11. aprila se je v športni dvorani Vojašnice Janka Premrla Vojka v Vipavi zbralo 43 tekmovalcev, s spremljevalci in navijači. Na slavnosti otvoritvi sta zbrane pozdravila župan Občine Vipava Anton Lavrenčič ter ravnatelj CIRIUS-a Alojzij Adamič.

Šest ekip se je pomerilo na šestih postajah, vsaka je zajemala svoj sklop motoričnih izzivov (brcanje, spretnosti v ročnosti, udarjanje, mobilnost,…). Ekipo VDC Ajdovščina Vipava je zastopalo kar 14 tekmovalcev, ki so skupaj s spremljevalci tekmovali, se družili v športnem in zmagovalnem vzdušju. Spremljala jih je tudi »navijaška ekipa«, ki jih je spodbujala, ko so se športniki preizkušali v zanimivih izzivih.

Cilj iger ni zgolj športno udejstvovanje, temveč predvsem vključevanje vseh, spodbujanje zdravega življenjskega sloga in krepitev močnih področij.  Tekmovalci so znova dokazali, »da se vsi da« in ob koncu iger prejeli zaslužene medalje, ki jih je podelil triatlonec in osebni trener Tine Lavrenčič.