V sredo, 15. maja 2024, so se na Tržaškem krasu odvile 29. regijske igre Specialne olimpijade Slovenije za primorsko – notranjsko regijo. Organizatorji tega zahtevnega projekta, ki se je za 140 tekmovalcev odvijal na treh prizoriščih, so bili naši zamejski prijatelji iz Sklada Mitja Čuk z Opčin.

Regijske igre, ki se izpeljejo  vsako leto, so nam dobra spodbuda, da začnemo spomladi zagnano trenirati. Letos smo se odločili, da na tekmovanje pošljemo naše balinarje in atlete.

Na dan dogodka so nam zamejci v Športni dvorani v Zgoniku pripravili dobrodošlico in slavnostno otvoritev iger, potem pa smo se odpravili na tekmovališča. Balinarske nastope so opravili v dvorani v Briščkih, atleti pa so se pomerili na stadionu Cologna nad Trstom. Vreme je zagodlo organizatorjem in kar močno vplivalo na potek dogodkov. Na stadionu, kjer je tudi sicer najbolj živahno, so morali nekatera tekmovanja izpeljati kar v dežju. A za naše tekače tudi dež in luže na progi niso bile prevelika ovira in v štafetnem teku so pometli z vso konkurenco.

Tako balinarji kot atleti so se odlično odrezali in osvojili več kolajn vseh žlahtnih odtenkov, zlata štafetna ekipa pa se je skupaj veselila svojega podviga.

Vsaka osvojena kolajna, ki visi okrog vratu, nas razveseli. A rek ‘pomembno je sodelovati, ne zmagati’ gotovo v polni meri velja prav za igre specialne olimpijade. Sproščeno vzdušje in spontano veselje, ki ga športniki izžarevajo, je prav posebno. In prav zato so igre SOS zmeraj znova tako lepe.