Mesec maj je bil mesec potopisnih predavanj s katerimi smo si, v obeh enotah VVZPP,  popestrili deževne dopoldneve. “Predavateljice” smo našli kar med našimi sodelavkami, ki so z nami delile doživetja s svojih potovanj.  

Svojo pot v daljno Mehiko nam je predstavila sodelavka Urška in nam preko slik in videoposnetkov pričarala košček te dežele. Potovala je s svojo prijateljico in zanimivo je bilo spoznavati kulturo, kulinariko in nasploh deželo, ki je tako drugačna od naše. Urška je s sabo prinesla tudi Mehiško pokrivalo “sombrero”, ki smo si ga lahko poveznili na glavo in naredili kup zanimivih fotografij.

Laura je ob predstavitvi svojega potovanja poskrbela za pravi šov, saj je na nadvse zabaven način pripovedovala o dogodivščinah, ki sta jih s prijateljico doživeli na Maldivih. Tudi tokrat smo si preko slik in videoposnetkov lahko ustvarili dober vtis o tej deželi, na drugem koncu sveta.

Tudi z Orjano smo šli zelo daleč – v Kolumbijo, deželo v južni Ameriki. Orjana je izkušena popotnica, ki z možem odkriva tudi bolj odročne, nepoznane in celo nevarne predele sveta. Zato so njena potopisna predavanja vedno nadvse zanimiva, saj sami tega verjetno nikoli ne bomo videli in doživeli.