S sezono poletnih piknikov smo v začetku junija začeli v bivalni enoti, tradicijo predpočitniških druženj pa smo nadaljevali tudi v enotah dnevnega programa. V sredo 19. junija v Vipavi, dan kasneje pa še v enoti Ajdovščina smo se veselili in družili ob odlični hrani izpod rok naših »hišnih žar mojstrov«.

 

Čeprav v VDCju nismo vezani na šolski koledar se že tradicionalno vsako leto v juniju po vseh enotah poveselimo pred prihodom bolj sproščenega, počitniškega poletnega časa. Preden postopoma začnemo odhajati na podaljšane vikende, poletne dogodivščine in oddihe, si vzamemo čas drug za drugega na naših piknikih. V začetku junija so letošnjo sezono otvorili v bivalni enoti v Vipavi.

V sredo, 19. junija dopoldne je enota dnevnega programa VVZPP Vipava »piknikovala« v čudoviti senci dreves pri Gasilskem domu v Vipavi. Domači gasilci nam vsako leto velikodušno odstopijo prostor in vso opremo, da se lahko imamo lepo. In mogoče je tudi prostor sam tisti, ki nas vsako leto navdahne za vodne vragolije. Najprej smo se pomerili v zabavnih igrah, kjer smo sodelovali čisto vsi. Po slastnem kosilu naših »hišnih žar mojstrov« pa smo si dali duška z vodnimi pištolami, baloni in celo polnimi vedri.

Že naslednjega dne, 20. junija pa je bilo slastno in veselo še v enoti VVZPP Ajdovščina. Na naš vrt smo povabili naše »kooperante« – posameznike, podjetja in druge organizacije, s katerimi skozi leto sodelujemo. S tem se jim želimo zahvaliti, da nam skozi leto dajejo proizvodno delo ter druge priložnosti za naše okupacije in vključevanje v delovno aktivno življenje.